Inloggen Contact
Royal Belgian Caviar5

Elk heeft zijn eigen strategie vanwege het afnameprofiel gerelateerd aan het type activiteit of de aanwezigheid van eigen energie-opwek.

Met de werkwijze van Scholt Energy bepaalt Joosen – Luyckx zijn eigen strategie en wordt bespaard op de energiekosten voor de lange termijn. 

Scholt ondersteunt ook met technische zaken binnen het energiedossier zoals de verkoop van de Waalse groene stroom certificaten van hun eigen energiecentrale (WKK) en de korting op de energiebelasting via de Waalse accord de brache door energie-efficiëntieprojecten.

“Het partnerschap met Scholt is gebaseerd op wederzijds respect. Het disruptieve karakter waarmee het allemaal begon en de proactieve benadering spreken ons al van in het begin aan. Een ruime blik op de markten en alle mogelijkheden binnen het energiedossier ondersteunen. De vinger aan de pols houden en proactief adviseren daar draait het om in onze samenwerking.”

- Mario Volders, CFO Joosen-Luyckx

Wie is Joosen-Luyckx?

Wie de naam Joosen-Luyckx niet kent heeft wellicht wel al eens gehoord van Royal Belgian Caviar. Flor Joosen is dan ook een veelzijdig ondernemer. Het van oorsprong Turnhoutse bedrijf van eigenaar Flor Joosen is de laatste jaren gegroeid tot een voedingsgroep met ondernemingen over gans België.

Hij had met zijn veevoederbedrijf Joosen-Luyckx veel kennis van visvoeders en zo kwam hij op het idee om steur te kweken. Een sterk staaltje ambitie en een serieuze investering als je weet dat het jaren duurt voor dat deze vis de eerste kaviaar produceert. De kweekcyclus van de steur duurt immers ­tussen de zeven en vijftien jaar. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste kaviaarproducenten in Europa en is de kaviaar wereldwijd gekend en te verkrijgen in de betere restaurants en delicatessezaken over heel België. Flor had naast de goesting om te ondernemen steeds twee duidelijke doelstellingen: groeien door diversificatie en het aanboren van nichemarkten.

"Op die manier bouwde hij het familiebedrijf verder uit tot een sterk gediversifieerde bedrijvengroep. Bloem en meel, vee- en hobbyvoeders, visvoeder, kaviaar van topkwaliteit én met één van de grootste kippenslachterijen van België."

Royal Belgian Caviar2 Royal Belgian Caviar3 Royal Belgian Caviar4 Royal Belgian Caviar